TeliHold meditáció

KépHét sugár Metafizika

A “Húsvéti Fesztivált” a Kos havában kedden, 2014. április 15-én 09:45h ünnepelhetjük. Ez a három nagy telihold-periódus első ünnepe, a tavasz első teliholdja és a nagy Nyugati és Keresztény Fesztivál.

Vezérgondolat a KOS telihold meditációhoz: ” ELŐLÉPEK ÉS AZ ELME SÍKJÁRÓL URALKODOM.”

“A Kos az Akarat vagy Erő Egyes Sugarának energiáját közvetíti, azt az erőt, amely lehet pusztító, de építő, kreatív, tisztító jellegű is, attól függően, hogy milyen hordozóval kerül kapcsolatba. Tűzjegy, a tiszta, elektromos tűz szállítója naprendszerünkbe. Ez a tűz táplálja és tartja fenn a hőt – eléget, elpusztít minden korlátot, mind az egyénieket, mind a világ egészén belülieket. A Kosban a “tapasztalás dzsungelei felgyulladnak, feloldódnak a lángokban és az Út tisztán áll, létrejön az akadálymentes intuíció, látás.” A tűz a nagy szabadító, eltávolítja az akadályokat, és világra hozza az igazságot. A Kos a tűz eszközével “összeolvasztja a kezdetet és a véget, egybeolvasztja az ellentétpárokat, megszünteti az időt és teret.”

A Húsvét, az újjászületés nagy keresztény ünnepe, egybeesik a Kos időszakkal. A Keresztrefeszítés tapasztalása a “bőséges élet”valóságát hivatott bemutatni, nem a halálra való összpontosítást, amely az egyház interpretációjának jellemzője. Az ünnep újkori értelmezésének alapgondolata a feltámadásról szól. Egy új királyság megjelenését szimbolizálja a Földön, ahol mindenki megszabadul a haláltól és felszabadul az anyag keresztje alól.Krisztus azért jött el, hogy megmutassa számunkra az “üdvözült élet” természetét, a mindenkiben jelenlévő örökkévaló én, önvaló minőségét. A Keresztrefeszítés és Feltámadás tanítása, hogy az alacsonyabb természetnek meg kell halnia, hogy a magasabb manifesztálódhasson, és az örök halhatatlan léleknek fel kell emelkednie az anyag sírjából. 

Minden évben ezen ünnep során – minden embernek – lehetősége nyílik arra, hogy szívében megújítsa és helyreállítsa az életet.”Előlépek és az értelem síkjáról uralkodom.” Alkalmazzuk a Kos kulcsmondatát mindennapi életünkre, engedjük, hogy a lelkünk teremtette gondolatok eljussanak az emberiséghez, és bátorítsák azt.” (Lucis Trust)

Ünnepeljük együtt ezt a jelentős ünnepet, reggel 06:00 vagy este 22:00h közös meditációval!

A következő, a Bika telihold, a második nagy fesztivál, a WÉSZAKH ünnepe: 2014. május 14. szerda, 21:19h.

A Holdudvarban, Margit szigeten, ekkor tartunk egy World Café dialógust, melyre mindenkit szeretettel várunk.

TWC-CD 007

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: