TeliHold Wesak

1794588_1471764309710498_1031162291_n   Titkok a Szatyorban— Café Dialógus  

    a Telihold napján…

A Bika telihold, a WÉSZAKH fesztiválja, 2014. május 14. szerdán, 21:19h lesz! Ami a három nagy telihold-periódus      második ünnepe.

    A Bika meditációs kulcs mondata: 

                                          ” Látok, és mikor a Szem kinyílik, minden fény.”

  A Vészakh, Buddha nagy keleti ünnepe a legfőbb spirituális hatás napja. Nem csupán megemlékezés, hanem élő esemény, megszentelt szertartás, amely minden évben Buddha, Krisztus és az egyesült spirituális Hierarchia között zajlik, és áldásként árad bolygónkra. Ez a szertartás jelöli a spirituális év csúcspontját, és az egész emberiség törekvésének vitalizálását szolgálja. E napon a megvilágosodás erői, melyek Isten szívéből áradnak, beáramlanak az emberi tudatba..

.Vészakh ünnepekor az emberiség azon közös feladata, hogy együttes meditáció és fohász által a fény és szeretet energiáit behívja, nagy impulzust kaphat. A belső csend fenntartásával, fókuszált figyelemmel a résztvevők beleolvadhatnak ezen szellemi erő áramába, így teljesebben szolgálhatják az emberiség szükségletét. A Vészakh Ünnep öt napos periódusa Bika teliholdkor a teliholdat megelőző két napból, az ünnep napjából és a két rákövetkező napból áll. A telihold pontos órája nagyon nagy jelentőségű, mert ekkor a nap és a föld közvetlen, akadálytalan összhangban állnak. Mintha nyitva lenne egy ajtó a spirituális Hierarchia és az emberiség között, ami a tudat oly mértékű tágulását teszi lehetővé, mint semmikor máskor az év során. Intenzív erőfeszítésünkkel együttműködhetünk, hogy fokozzuk az emberiség új és szintetizáló erőkre való érzékenységét, amely erők a Vészakh ünnepe során csoportos meditációs munkával szabadíthatóak fel és áramolhatnak be. .

Aktív csoportbeli részvételünkkel és a Vészakh-ünnep nyújtotta együttműködési lehetőséggel segíthetjük az isteni Terv beteljesülését és a beáramló energiák planetáris tudatba lépését.

 (A magyar fordítást készítette: MI-TI-ÉN Alapítvány www.joakaratavilagban.hu <http://www.joakaratavilagban.hu/>   joakarat@joakaratavilagban.hu)

Következő, a “Jóakarat Fesztivál” –  Ikrek teliholdja: 2014. június 13. 06.11h  lesz,

One response to “TeliHold Wesak”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: