TérTeremtő Dialógus™-AoH, The Flow of Facilitation Transformative Dialogues

FIGURE6.1
Art of Hosting- The Flow of Hosting Transformative Dialogues,
is perhaps one of the most resilient, evolutionray participatory process I know of as it is able to accommodate all large group process in a Flow of Facilitation.
A nemzetközi szakmai és közösségi terekben számos, a dialógus közösségi kommunikációját támogató módszertan alakult ki.

Dialogue- David Bohm, William isaacs,
The World Café-Juanita Brown,
The Circle Way – Ch.Baldwin,
Open Space-H.Owen,
ProAction Café, Reiner v. Leopricht
Dragon Dreaming
Appreciative Dialogue and
Design Thinking
Appreciative Inquiry
Team Syntegrity

Just to mention the methods, approaches and processes I am aware of. They all can be woven into a flow of process tapestry of human interactions reflecting the wholeness of our mind&heart- the generative inner space we live from.

Olyan csendes, életigenlő és a közösséget egy teremtő térben összehangoló, gondolatainkat összekapcsoló kreative áramlás, mely során stratégiák, közösségi tervezés, projekt tervezés és feldolgozás, un. ” probléma megoldás”, csoportos konfliktus kezelés a hagyománytól eltérő megoldásokat, eredményeket emelhet a valóság felszínére. Így építkezve és növekedve az elköteleződés, a részvétel és a felelősségvállalás is átemelődik egy közösségi térbe…harmonikus társadalom fejlesztésbe.

IV.C 2014 005Mindezeket egy áramlatba és egymást kiegészítő szövedékbe szőjük a Térteremtő Dialógus™-Art of Hosting™ módszertanában és gyakorlati, az adott közösség igényeit és a központi kérdés szempontjait figyelembe véve.

Ugyanakkor van számos, szemmel gyakran nem nyilvánvaló alapvetés a TTD™ módszertanában, melyeket leginkább a személyes tapasztalatok ismeretében egy kiegészítő képzésen lehet elsajátítani. Információt, az aktuális eseményekről és a TTD facilitátor képzésről a http://www.solintezet.hu oldalán lehet találni.
épp a módszertani specifikumok miatt a név használata védett és a minőségi szolgáltatás érdekében egyelőre csak az általam képzett facilitátorok használhatják a szerződések ismeretében.

Olvasás
Cikk
kiadvány-www.dialogos.hu
Megrendelő lap Itt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: