JelenLét

207884Sokat beszélünk róla. Vajon a JelenLét ugyanaz, mint a mindfulness?
Én mostanában szeretem a lélekjelenlét szót is ide emelni.

Lélekkel teli, átlelkesült állapotomban mindig úgy érzem, hogy energiám megsokszorozódik és kapcsolataim élettel telítődnek.  E kapcsolatok az utóbbi években gazdagodtak, életembe sokkal jelentősebb lett a tér, a teremtő természet és a csend, és talán épp ennek köszönhető, hogy emberi kapcsolataim csökkentek, inkább csak egy-egy baráti találkozás és csoportos és egyéni coaching, jelenlét dialógusok, teremtő figyelem és tér-állítás csoportjaimban elmélyültebb és kézzel foghatóbb lett a telített tér.
Két héttel ezelőtt, hogy önmagam is “szakmai” karban tartsam és elmélyülő érdeklődésemet is szolgáljam, elmentem W.Nelles individuál- intgeráló állítására.  igazi jó élmény volt. Az életszakaszok áramában megmutatkozó elakadások és tapadások oldása és integrálása.
Én magam is állítottam  és benne találkoztam születésem pillanatában megélt énemmel. Hát, mit mondjak! Köszönöm, mama! Olyan szeretet és boldogságot, örömteli ficánkolást és áradó elfogadást éreztem. Engem szerettek, mikor megszülettem.!

Majd 25 éves régi barátom és tanítóm, Gill Wright járt itt nálunk ismét és ide is elmentem, és öröm volt régi útitársakkal találkozni, kicsit rátekinteni a szellemi útra és hogy benne a lélek vezérelt jelenlétben, a lélekjelenlétben milyen energiák tudnak kiáramolni…de hogy ennek is lehet veszélye. Lehet, ám! Mikor annak ereje és fénye felragyog és beragyogja a teret, számos kereső és útján járó társ be-betér ide, s néha a fény vakít, néha ellenállást szül, vagy csalódást és elutasítást és elbizonytalanodást.
Jó ezt a sugárzásban megerősödő embernek észben tartani.

S hát itt a március… elindul, éled a munka a JelenLét terekben: SoL-ban, kertben, természetben és aremeteszőlősi öko-térben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: