Május/May

Great start for the month-Igazán remek kezdés e hónapban..
hazaérkezés az USA CCI-ról, édesanyám megerősödve, lányom jó informatika érettségit írt, a kertemben minden nő és virágzik és cseperedik,a cocounselling közösségben egy remek közös esti gyakorlás. Kár, hogy sokat esik az eső, így nincs balatoni kertészkedés, DE helyette akkor

13000332_10154147179180742_8567936056145364785_nTartok egy SzerTér napot Remeteszőlősön Bp.Hűvösvölgytől 10 perc busz Nagykovácsi fele.

Május 28-29-n indul a mindful cocounselling amely alapozás is, és önálló modul is a
SzerTér és Mester facilitálás képzésben.

Május – szeptember mellett – talán a legizgalmasabb, legéltetőbb és élet dús hónapunk. Imádom. Zöldellő fák, burjánzó növényzet, éles, tavaszi virágbontó színek és zümmögő, döngicsélő méhek… Mi kell még egy kibontakozáshoz.

WP_20160422_009
Az indítás, az amerikai CCI-on tökéletes… izgalmas találkozások, szerető közösség, érdekes beszélgetések, ünneplések és köszöntések.
Mint pl. itt a fenti képen a CoCo közösség egyik legidősebb tagja, a 85 éves Niek, Hollandiából, aki elbúcsúzott az USA közösségtől, és akit elbúcsúztatott az amerikai közösség, és itt a képen éppen Dency Sergent, aki maga is az USA közösség kiemelkedő alapítója…

Mindeközben hazautazásom előtt még a bostoni SoL-os szálakat is felvehettem az ottani Impact Hub-ban tartott kiscsoportos Tér és rendszerállítással és a következő nap egy elmélyült dialógusban..

Mindez a most induló co counselling szemléletű, de kitágított módszertanra épülő Tér-Teremtő szerterekben és Mester facilitátor képzésbe fog besugározni…lelki-szakmai és gyakorlati közösségi tanulási alkalmainkat gazdagítva. Erről többet ITT tudsz olvasni.

Kapcsolatok és barátságok, Niagara vízesés és unokahúg látogatás mellett mit hoztam még magammal?
Kiemelkedően fontosnak tűnik az amerikai elnökválasztás, az eluralkodó bizonytalanság, hogy mit hoz a jövő a mostani kettészakított, elbizonytalanodott körülmények között, mikor a választás, bárki is nyeri meg, nem kielégítő és olykor olykor félelmet generáló kampányban majd utóízzel van jelen. Miközben a kanadai elnök változatlan népszerűséggel egy megerősödő új világot épít, miközben London Magyarországnyi lakossága egy új világ szelét is hordozó főpolgármestert szavazott meg magának…
Ezekkel a kérdésekkel elmélyülten, cocosan és dialógikus terekben egy délutáni műhely munkámban a résztvevőkkel közösen dolgoztunk.  Az egyik résztvevő, Aliyah, 80 éves!! Izraelből úgy nyilatkozott utána, hogy ez a műhely: World in Transition, Are we? ismételt hitet és erőt, bizakodást és kíváncsiságot ébresztett benne. WP_20160424_020.jpg
Aliyah és Barbara

Az USA CCI közösség számomra egy Szeretet sziget. A hazai coco-s közösségben is megadatott ez a lehetőség,ha élünk vele. És a most induló SzerTér közösségek célja is épp az, hogy a szervezetek-emberek és rendszerek átalakuló dinamikáját ismerő és tudatosan élő szeretet közösségekben szőjük kapcsolati hálónk életterét.
Ehhez tudatos, ön- és társtudatos tagokra, megbízható módszertani gyakorlatra, biztonságra és folyamatos fejlődésre és az önszerveződés magas szintjére van szükségünk.
A cocounselling, a mindful presence, jelenlét, a dialógikus élet paradigma és közösségi kapcsolódás, a rendszerszintű felismerések és meglátások, a modern tudományos és a metafizikai alapú holisztikus tudás elengedhetetlen. S hogy mindez gyakorlat és cselekvés útján beépüljön kollektív tudatunk táptalajába. Ekkor és akkor tud a változás társadalmi szinten is gyökeret fogni.
Hogy a dialógikus alapú közösségi beszélgetésnek mi az alapja, arról itt egy rövid kis videó felvétel, egy az elutazásom előtti facilitálási folyamat felvezetéséről.
13029592_1206158709401768_9118566587053556220_oA CoCounselling alapozó képzés pedig mindenkinek nyitott és László Sacival közösen csinálom, aki szintén ott volt az USA CCI-on és régi régi cocos társam.

……………………………………………………….

Perhaps, though in competition with September, May is the most amazing, life generating, lush month with full of promise and fragrance, light and delight for all of us.
I had an amazing start by having the good fortune to share time and presence with loving and supporting Cocounselling friends and other kindred spirits in my visit to the USA. Thanks to you all and feel honored to welcome you in my country, in Hungary at the CCI Europe summer gathering as well as at any other times as guests and friends and colleagues…

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: